O nás

Ze života MS

Nejen zábava

Lov

Psí kamarádi

Kontakt

Fotogalerie

Různé

 

Domů - aktuálně

 

POslední leč 10.12. 2005

     Dne 10.12. 2005 pořádalo naše MS tzv. Hlavní hon. Zahájení honu a i hlavní leč se konaly v restauraci Agrobar - Libouchec. Na nástupu se sešlo cca 40 střelců a 3 honci. Počasí a myslivečtí patroni nám přáli, takže i výsledek byl dobrý.

    Po celý den panovala dobrá nálada. Důstojným završením tohoto dne byla "poslední leč", na které sešli účastníci lovu a jejich rodiny.

Po první leči Občerstvení Výsledek lovu Nikdy nemůžete vědět, zda vám bude kulobrok stačit Hospodář pasuje na krále honu Zlatý hřeb večera - losování tomboly I předseda "si přišel na své" Konečně - možná poslední zajíc v Čechách Ivan má dnes svůj šťastný den Do třetice - když se daří, tak se daří! Lubor ve svém živlu Hlavní cena - parádní kňour. A jak je těžkej!


Nástup jara

Otvírání studánek 7/2005

     Jarní "otvírání studánek" se stalo již tradicí v našem MS. Této akce se účastní i ten nejmladší myslivecký dorost.

  


Chovatelská přehlídka trofejí

     Ve dnech 25. - 27. 2. 2005 se uskutečnila v sídle OMS Ústí nad Labem chovatelská přehlídka trofejí za předchozí rok. K hodnocení byly předloženy trofeje z 23 honiteb okresu a posuzovala je 10 členná komise. Jednalo se o trofeje zvěře: jelení, srnčí, černé, mufloní a daňčí. Posuzována byla chovná hodnota a věk ulovené trofejové zvěře. Na základě těchto kritérií byl odstřel označen z chovatelského hlediska za správný (zelený bod) nebo nesprávný (červený bod). Z toho mohou vyplývat i případné sankce za nesprávně provedený odlov. Dále zde byly vystaveny i trofeje nezískané klasickým lovem, ale nalezené např. v důsledku úhynu či dopravní nehody...

ML

Zpět na výčet roků

 

Užitečné odkazy:

Časopis myslivost

Stránky obce Libouchec

Stránky Českomoravské myslivecké jednoty