O nás

Ze života MS

Nejen zábava

Lov

Psí kamarádi

Kontakt

Fotogalerie

Různé

 

Domů - aktuálně

 

Rok 2009

 

Naháňka 26.12.

Tohoto dne se uskutečnil poslední společný lov roku 2009. Po dvou lečích se na výřadu ocitly dva kusy zvěře jelení a dva kusy zvěře černé.

Králem střelců se snad i symbolicky stal předseda MS Ing. Vladimír Černil.

ML

 

nástup ku výřadu

 


 

Naháňka 12.12.

 

Dne 12.12. se konal hlavní hon letošního roku. Poprvé se zde v roli trubače objevil Mgr. Martin Laníček viz.  video

Po třech lečích skončily na výřadu dva kusy jelení zvěře a pět kusů zvěře černé. Králem střelců se stal p. Vladimír Bartoš, který byl téhož večera do této "funkce" slavnostně pasován a obdržel tak věnec pro krále honu.

ML

 

"Z průběhu honu"

  Nástup střelců

 Premiéra nového trubače Nástup občerstvení

 

 

"Výřad a gratulace úspěšným myslivcům"

Gratulace úspěšným lovcům Gratulace úspěšným lovcům Gratulace úspěšným lovcům Gratulace úspěšným lovcům Gratulace úspěšným lovcům

video

 

"Vyhlášení krále honu"

Pasování krále honu

 

"Pasování"

V průběhu večera došla také na slavnostní pasování našeho kamaráda p. Petra Mrvy na lovce jelení zvěře. Ten v letošním roce ulovil svůj první kus. Lovce k pasování, které provedl hospodář MS Ing. Bohumír Freiberg, předvedl jeho lovecký průvodce p. Jiří Němec.

ML

pasování

 

"Tombola"

Vrcholem poslední leče bylo losování tomboly. Zahájení tomboly provedl již tradičně král honu. Převážná část losování už pak byla v režii p. Václava Bartoše (na snímcích ten "nejveselejší"), který víceméně "vybral" všechny hlavní ceny včetně první (sele), což v jeho případě nebylo až tak poprvé!

ML

tombola

 


 

Naháňka 28.11.

     Dne 28.11.2009 se konal první společný lov tohoto roku. Naháňka na černou a vysokou zvěř byla rozdělena na tři leče v horních partiích našeho revíru. V lečích se vyskytovala zejména černá zvěř, čemuž odpovídá i výsledek výřadu - pět ulovených divočáků. Králem střelců se stal p. Václav Bartoš.

    

     Poděkování patří všem účastníkům lovu za jejich disciplinovanost a dodržování mysliveckých tradic!

Diana budiž pochválena!

ML

Nástup na Krásném Lese Slavnostní Halali v podání Karla Vohnouta střelci Úspěšní střelci výřad

 

 


 

Otvírání studánek

     Prvního máje tohoto roku opět proběhlo tradiční otvírání studánek na naší myslivecké "základně". Této akce se zúčastnily všechny generace našich mysliveckých přátel, jejich přátel a rodinných příslušníků.

ML


 

Výroční členská schůze

     Dne 28. 2. se konala výroční členská schůze našeho sdružení. Proběhlo hodnocení mysliveckého hospodaření v uplynulém roce, včetně hodnocení loveckých trofejí jak dokládají snímky pod textem.

 

     Během společenské části této schůze, na kterou se asi všichni těšili nejvíce, proběhlo také slavnostní pasování pana Jana KODATA na jelenáře. Svého prvního jelena ulovil v doprovodu našeho hospodáře        Ing. Bohumíra Freiberga dne 4. 10. 2007.

ML

 

 

Zpět na výčet roků

 
 

Užitečné odkazy:

Časopis myslivost

Stránky obce Libouchec

Stránky Českomoravské myslivecké jednoty